Kaikula & Masalin: Only Bones 1.2 / 365°

Only Bones 1.2
KAIKULA & MASALIN: 365°
Nykysirkusesitys

Sirkustaiteilija Henna Kaikulan sooloesityksen aiheena ja inspiraation lähteenä on biologisen vanhemmuuden ensivuosi - erityisesti synnyttäneen henkilön kehokokemusnäkökulmasta.

Esitys perustuu haastatteluihin ja hyödyntää Hennan monipuolista taustaa esiintyvänä taiteilijana: notkeusakrobatiaa ja käsilläseisontaa, tanssi- ja teatteritaiteen keinoja sekä komiikkaa.

365° on Kaikulan yhteistyö helsinkiläisen äänisuunnittelija ja musiikkiartisti Janne Masalinin kanssa. Kaikulan ja Masalinin työskentelyä yhdistää halu tehdä esityksiä hilpeyden, koskettavuuden ja empatian välimaastoissa. Masalinin käsissä itku muuttuu musiikiksi, puhelut muistoiksi ja haitari soi!

Kaikula rohkaisee katsomoon myös sellaisia helsinkiläisiä, jotka eivät ole tottuneita esityskävijöitä. Aiheen empaattinen ja paikoin lempeän humoristinen käsittelytapa tekee esityksestä helposti avautuvan monenlaisille katsojille. Esitys on pääosin ei-kielellinen. Se sopii siis myös katsojille, jotka eivät ymmärrä suomea.

Kesto: noin 45 min
Ikäsuositus: +12v

Tuotanto: Kaikula
Osatuottajat: Piste kollektiivi ja Maunula-talo

Kuvat: Sami Sorasalmi

Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastojaosto, Vanhan Kaivoksen Residenssi, Tanssin koulutus Riveria

Esitys on osa Only Bones -konseptia, joka on Thomas Moncktonin kehittämä kutsuperustainen esitysten sarja.
Konseptin teokset ovat itsenäisiä, mutta kaikissa teoksissa pyritään juhlimaan fyysisen työskentelyn mahdollisuuksilla ja minimioimaan mm. lavasteet, tarpeisto, puvustaminen sekä tilankäytölliset ja tekniset elementit.

Date

21.1.2023

location

Sipola11 Rovaniemi (21.-22.1.2023), Maunula-talo (10.-12.2.), more to come..

role

Sound design & music

working group

Ohjaus ja esiintyminen: sirkustaiteilija Henna Kaikula
Äänisuunnittelu ja musiikki: Janne Masalin

Mentori: Katja Mustonen

Valaisu: Valaisu: Lauri Manner (Sipola11). Teemu Takala (Maunula-talo)