janne masalin


Yhdessä olemme alasti -soolodebyytin (2/2020 Roihis Musica) soundi nojasi kaikuisan sähkökitaran, harmonikan ja tunnistettavan laulusoundin lisäksi Totte Rautiaisen (mm Jesse Markin) elektroniseen tuotantoon. Tekstitasolla Masalin siirtyi yhteiskunnan ihmettelystä yhteisön ja yksilön havainnointiin ja pohdintaan, kohdistaen katseensa erityisesti himoon, läheisyyteen ja romanttiseen rakkauteen.

Singleistä On yö päätyi YleXin radiosoittolistalle, Gospel sumun keskellä voitti Radio Suomen Levylautakunnan ja Tuuliajolla soi tiuhaan mm YleXillä, Radio Helsingissä ja Bassoradiossa. Kulkutaudista huolimatta Masalin soitti levyn tiimoilta muutaman kymmentä keikkaa soolona ja bändillä sekä teki Julia Laineman 8-äänisesti kappaleistaan sovittaman kuorokonsertin Paavalinkirkossa 30-henkisen Lempikuoron solistina.

Kuoseja (2/2023 Roihis Musica) on Masalinin tuottama vapaa ja vallaton kakkoslevy. Levyn biisit rakentuvat ronskista biitistä, rokkaavasta livesoitosta ja hokemista. Aiemman levyn herkkä runopoika lensi biojätteeseen ja tilalle astui hulvattomampi ja räiskyvämpi Masalin. Hilpeyden ja empatian välillä keinuvat tekstit ja tematiikka pysyvät pitkälti samoina, mutta nyt assosiaatioketjut yhdistyvät aiempaa vapaammin.

Pitkälti samoilla radiokanavilla soineet kakkoslevyn kolme sinkkua hahmottavat levyn tematiikkaa laajemmin

Tuun sua vastaan (27.1.2023) haastaa ajatuksen siitä voiko isossa bailubiisissä olla kolminäytöksinen leffan muotoon kirjoitettu teksti. Biisi kertoo nykyaikaisen ja tulkinnoille avoimen pettämistarinan, jonka kliimaksina kuullaan seksiähinöistä ja -kikatteluista koostettu riemukas soolo.

Elää (18.11.2022) on Tuomas Norvion kanssa Lion king -hengessä tuotettu mahtipontinen synavyörytys, jonka musavideon on ohjannut mm vuoden 2019 nuorena kuvataiteilijana palkittu ja kansainvälisesti tunnettu nykytaiteilija Nastja Säde Rönkkö. Marrasharmaalla autoradalla kuvattu video on kaunis, empaattinen ja pöhkö kuvaus virnistelyn voimasta, sen avulla maailman taakasta havahtumisesta, läheisyydestä ja ystävyydestä. Videolla esiintyy Masalinin seurassa Tundramatiksin toinen ydinhahmo sekä sittemmin myös mm Maija Vilkkumaan yhtyeen rumpali Ilkka Tolonen.

Kun päätyy paikalleen (26.1.2021) on syna-arpeggioissa junnaava yöllinen kuvaus vastuuttomasta bootie callista, joka kääntyykin yllättäen oman paikan löytämiseksi. "Luurangot kaapista kolisee, ja sotkee lakanat, tanssii pirut ja enkelit, ku pomppii pakarat". Se on häpeilemättömän pakahduttava anthemi niille, jotka diggaa rakkaudesta!

Kuvat Miikka Pirinen (muut kuvat), Sakari Piippo (ylin kuva)
Levy-yhtiö Roihis Musica
Keikkamyynti Janne Masalin