janne masalin


Kuoseja (Roihis Musica 17.2.2023) on Masalinin tuottama vapaa ja vallaton kakkoslevy. Biisit rakentuvat ronskista biitistä, rokkaavasta livesoitosta ja hokemista. Teksteissä keinutaan hilpeyden ja empatian välillä; niissä etsitään hiljaiselle hetkelle äänekästä ja yksinäiselle apeudelle vuorovaikutteista vastakohtaa.

Levyltä julkaistiin kolme singleä

Tuun sua vastaan (27.1.2023) haastaa ajatuksen siitä voiko isossa bailubiisissä olla kolminäytöksinen leffan muotoon kirjoitettu teksti. Biisi kertoo nykyaikaisen ja tulkinnoille avoimen pettämistarinan, jonka kliimaksina kuullaan seksiähinöistä ja -kikatteluista koostettu riemukas soolo.Elää (18.11.2022) on Tuomas Norvion kanssa Lion king -hengessä tuotettu mahtipontinen synavyörytys, jonka musavideon on ohjannut mm vuoden 2019 nuorena kuvataiteilijana palkittu ja kansainvälisesti tunnettu nykytaiteilija Nastja Säde Rönkkö. Marrasharmaalla autoradalla kuvattu video on kaunis, empaattinen ja pöhkö kuvaus virnistelyn voimasta, sen avulla maailman taakasta havahtumisesta, läheisyydestä ja ystävyydestä. Videolla esiintyy Masalinin seurassa Tundramatiksin toinen ydinhahmo sekä sittemmin myös mm Maija Vilkkumaan yhtyeen rumpali Ilkka Tolonen.

Kun päätyy paikalleen (26.1.2021) on syna-arpeggioissa junnaava yöllinen kuvaus vastuuttomasta bootie callista, joka kääntyykin yllättäen oman paikan löytämiseksi. "Luurangot kaapista kolisee, ja sotkee lakanat, tanssii pirut ja enkelit, ku pomppii pakarat". Se on häpeilemättömän pakahduttava anthemi niille, jotka diggaa rakkaudesta!Keväällä 2020 julkaistun Yhdessä olemme alasti -sooloalbumin singleistä On yö päätyi kuukaudeksi YleXin radion soittolistalle, Gospel sumun keskellä voitti Radio Suomen Levylautakunnan ja Tuuliajolla soi tiuhaan mm YleXillä, Radio Helsingissä ja Bassoradiossa.

Kuvat Miikka Pirinen (muut kuvat), Sakari Piippo (ylin kuva)
Levy-yhtiö Roihis Musica
Keikkamyynti Janne Masalin